РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Депутатите от ГЕРБ няма да влизат в парламента до гласуването на кабинета

Публикувано на:

Депутатите от ГЕРБ няма да влизат в парламента до гласуването на кабинета, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

"Тъй като сега не можем да разберем каква ще е цената от тези, които са вътре в пленарна зала в оставка, вчера стана ясно от ръководството на "Булгаргаз", цената ще е 32 процента по-нагоре, а газ няма. От тук нататък, за съжаление нашето общество ще трябва да плати цена и на тези 32 процента по-висока цена на газа и на цялата некадърност на тези аматьори. Нашата парламентарна група не намира за нужно повече да стои в пленарната зала на Народното събрание", заяви Десислава Атанасова. 

"Няма никакъв повод нашата парламентарна група да бъде в зала и да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание", повтори Атанасова. 

"Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутата ще гласуваме против предложеното правителство, ако има такова внесено предложение и изпълнен мандат, връчен на президента"

Реакцията на депутатите от ГЕРБ идва, след като изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов реши да изслушва при закрити врати премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов относно доставката и цената на природния газ.

Това бе първа точка в програмата на Народното събрание за четвъртък. Изслушването е по предложение на Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

"Това ли е целта на това управление да скрие поредния си провал", пита Атанасова. 

Вижте още